Dragana Nešković - Psihološko savetovalište „Mozaik“
1205
page-template-default,page,page-id-1205,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Dragana Nešković

Dragana Nešković, psihološkinja i geštalt psihoterapeutkinja

Dragana je diplomirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Četvorogodišnju edukaciju iz geštalt psihoterapije je završila na evropski akreditovanom obrazovnom institutu iz oblasti psihoterapije – Geštalt Studio za edukaciju Beograd. Završila je bazične (jednogodišnje) edukacije iz drugih psihoterapijskih pravaca: transakciona psihoterapija, REBT i shema terapija. Tokom profesionalnog razvoja usavršavala se kroz specijalističke obuke u oblasti komunikacija, organizacijskog razvoja, medijacije, savetodavnog rad sa adolescentima i osobama koje imaju iskustvo trauma.

U radu sa klijentima neguje integrativni pristup, povezujući geštalt psihoterapiju sa drugim terapijskim pravcima.

U psihoterapijskoj praksi se bavi se individualnim i grupnim radom sa odraslima i mladima.

Najviše iskustva ima u radu na temama: prevazilaženje životnih kriza, anksiozna i panična stanja, depresivne reakcije i stanja, traumatska iskustva, poremećaji rasploženja i lični rast i razvoj. Poseban fokus njene prakse je psihološko savetovanje i psihoterapija sa adolescentima.

Značajnu podršku u terapijskom radu predstavlja njeno dugogodišnje iskustvo u programima usmerenim na pružanje psihosocijalne podrške mladima, izbeglim i osobama iz marginalizovanih grupa. Osmislila je i realizovala programe u oblasti komunikacija (nenasilna komunikacija, rešavanje konflikata…), prevencije mentalnog zdravlja i psihosocijalne podrške mladih. Pored toga, ima značajno iskustvo u primeni psiholoških znanja u korporativnom sektoru, pre svega u oblasti komunikacija, organizacije i ljudskih resursa.

Poseduje nacionalni i evropski sertifikat za psihoterapiju (EAGT).

Članica je više profesionalnih udruženja (Savez društava psihoterapeuta Srbije, Srpsko udruženje geštalt psihoterapeuta, Evropska asocijacija za geštalt terapiju, Centar za shema terapiju Beograd).

Živi i radi verujući da je kontakt, susret i odnos dve osobe lekovit i kao takav velika inspiracija za promenu, lični rast i razvoj.

Ocenite članak
[Total: 6 Average: 4.8]