Marija Živković - Psihološko savetovalište „Mozaik“
1273
page-template-default,page,page-id-1273,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Marija Živković

MARIJA ŽIVKOVIĆ

psihološkinja i psihoterapeutkinja

066 140767

cankovic@gmail.com

Marija Živković je oduvek razumela ljude i zato je upisala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a diplomirala je na Richmond The American University u Londonu. Postdiplomske studije iz psihoterapije i savetovanja upisala je u Londonu na City University, gde je stekla zvanje Post-MSc psihologije savetovanja, kao i akreditaciju Britanskog Psihološkog Društva za kognitivno-bihejvioralnu psihoterapiju. Nakon osnovne specijalizacije, u toku svog profesionalnog razvoja, upoznala je osnove širokog opsega psihoterapijskih pravaca i njihove tehnike integriše u svoj terapijski rad. Trenutno je na edukaciji i superviziji iz Shema terapije.

Poslednjih pet godina se bavi psihoterapijom u privatnoj praksi, na engleskom i srpskom jeziku. Tokom svoje prakse u Londonu radila je sa decom, adolescentima i odraslima, u okviru dobrotvornih društava, i u okviru Britanske nacionalne zdravstvene službe.

Nakon završenih studija, Marija se vratila u Srbiju i neko vreme radila u oblasti ljudskih resursa. Kao konsultant, bila je angažovana na psihološkoj proceni zaposlenih i držala obuke. U okviru UniCredit Banke na poziciji stručnog saradnika za učenje i razvoj zaposlenih, kreirala je obuke i razvijala sisteme evoluacije zaposlenih. Marija ima veliko iskustvo u obukama na teme: Asertivna komunikacije, Upravljanje konfliktima, Upravljanje ciljevima i vremenom, Upravljanje stresom, Davanje i primanje povratne infromacije i Train the Trainer.

Pored ovoga, Marija je bila predavač na English School of Business u Beogradu, na licenciranom programu iz Herott Watt Univesity, a predmeti su Teorije povezivanja (Attachment theory) i Razvoj inteligencije. Saradnica je i Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu, gde za najbolje student obučava u uspešnoj komunikaciji.

Tokom migrantske krize 2015. i 2016.  godine radila je na pružanju psihosocijalne podrške i prve psihološke pomoći u Beogradu i izbegličkom kampu u Preševu. Supervizirala je rad outreach timova i pružala podršku pomagačima.

Zahvalna je svom poslu jer svakoga dana ima privilegiju da bude svedok na koje sve načine ljudi uspevaju da prevaziđu teškoće i prežive najteže životne situacije.

 

Ocenite članak
[Total: 8 Average: 3.5]