PROMENITE PUT - Psihološko savetovalište „Mozaik“
15940
page-template-default,page,page-id-15940,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

PROMENITE PUT

PROMENITE PUT: Kako da razumete i promenite životne obrasce ⸺ priručnik za samopomoć putem Shema terapije

Gita Jakob, Hani van Genderen, Laura Sibauer

184 strane, mek povez, latinica.

Godina objavljivanja: 2021.

 

Knjiga Promenite put govori o tome kako prepoznati i promeniti ustaljene i nezdrave obrasce mišljenja i ponašanja ⸺ obrasce koji nas sprečavaju da idemo u pravcu zadovoljenja bazičnih potreba i ciljeva. Kroz obilje primera i praktičnih vežbi, knjiga pokazuje kako da prepoznamo da smo na „pogrešnom“ putu i kako da promenimo put tako da umesto da ponovo završimo u istom frustrirajućem ćorsokaku, stignemo na mesto gde su nam potrebe zadovoljene ⸺ mesto na kome se osećamo povezano i dobro i sa sobom i sa drugima.

 

„Ova knjiga je neverovatno uspešno objašnjenje suštine shema terapije. Savršena je za sve one koji su zainteresovani da razumeju šta pokreće naše emocionalne, misaone i ponašajne obrasce i kako se ti obrasci mogu promeniti“ (prof. dr Arnoud Arntz, profesor kliničke psihologije na Amsterdamskom univerzitetu u Holandiji).

 

Autori su svoje veliko kliničko iskustvo terapeuta, supervizora, trenera i istraživača u shema terapiji destilisali u čudesno jasan i prosvetljujući vodič za samopomoć. Njihova sposobnost da objasne i reše složena pitanja na tako direktan i saosećajan način ukazuje na to da će ova knjiga biti od neprocenjive vrednosti ljudima koji se bore sa ‘negativnim obrascima razmišljanja’ i odlična inspiracija za terapeute koji žele drugima da objasne koncepte i ideje sheme terapije“. (prof. dr Emily Holmes, MRC Cognition & Brain Sciences Unit, Univerzitet u Kembridžu, Velika Britanija)

Ocenite članak
[Total: 0 Average: 0]