Profesionalni koučing - Psihološko savetovalište „Mozaik“
48
page-template-default,page,page-id-48,page-child,parent-pageid-44,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

Profesionalni koučing

Profesionalni (biznis) koučing

U najširem smislu, profesionalni koučing predstavlja disciplinu koja pomaže pojedincima/organizacijama da poboljšaju svoj učinak i ostvare svoje profesionalne ciljeve.

Profesionalni koučing

Profesionalni koučing može biti od koristi svima koji imaju ciljeve vezane za profesionalni razvoj:

  • Na individualnom nivou – onima koji tek biraju karijeru ili započinju karijeru, preko onih koji žele da napreduju u karijeri ili promene karijeru, do onih koji su ostvareni u svojoj karijeri i potebna im je pomoć u pronalaženju novih izazova. Takođe može pomoći i u postizanju ciljeva u okviru trenutnog posla, kao i u prevazilaženju problema i prepreka u random okruženju.
  • Na organizacionom nivou – organizacijama koje žele da poboljšaju efikasnost poslovanja i kojima je potrebna pomoć pri ostvarivanju organizacionih ciljeva. Profesionalni koučing na organizacionom nivou se može sprovoditi jedan-na-jedan ili u grupi.
  1. Individualni koučing na organizacionom nivou može doprineti na razne načine – poboljšanju individualnog učinka, poboljšanju motivacije, sticanju i poboljšanju liderskih i komunikacionih veština, razvoju samosvesti, samoregulacije i emocionalne inteligencije, kao i prevazilaženju profesionalnih izazova. Profesionalni koučing može biti od koristi svim zaposlenima, od onih koji tek počinju da rade u organizaciji do onih koji je vode.
  2. Grupni koučing na organizacionom nivou može pomoći u promovisanju strategijskog razmišljanja, unapređivanju sposobnosti vezanih za rešavanje problema, planiranje, upravljanje vremenom, refleksiju kao i promene perspective. Takođe može pomoći u stimulisanju konstruktivne promene i preduzimačkog duha, podsticanju razvoja i poboljšanju procesa, usluga i proizvoda, poboljšanju funkcionisanja tima i njegove „zrelosti”, integrisanju profesionalnog razvoja i učinka. Ovaj vid koučinga je posebno koristan jer može doprineti razmeni iskustva i znanja između različitih generacija i hijerarhijskih nivoa.

Naša prednost u pružanju ovih usluga je to što imamo iskusan tim sačinjen od psihologa, psihoterapeuta, koučeva, edukatora i ljudi iz biznis sektora.

 

Ocenite članak
[Total: 3 Average: 5]