TELO SVE BELEŽI - Psihološko savetovalište „Mozaik“
15934
page-template-default,page,page-id-15934,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

TELO SVE BELEŽI

TELO SVE BELEŽI: Mozak, um i telo u isceljenju traume – dr Besel Van der Kolk

440 strana, mek povez, latinica.

Godina objavljivanja: 2021.

Doktor Besel Van der Kolk, jedan od najistaknutijih svetskih stručnjaka za traumu, proveo je više od četiri decenije radeći sa osobama koje su preživele traumatska iskustva. U knjizi Telo sve beleži on koristi naučna saznanja da bi pokazao kako trauma doslovno preoblikuje način na koji funkcionišu ne samo um i mozak, već i telo. Autor istražuje inovativne tretmane traume, od EMDR terapije i neurofidbeka, do joge, ritmičkih pokreta i teatra koji nude nove načine za oporavak aktiviranjem prirodne neuroplastičnosti mozga. Na taj način Van der Kolk nudi alternativni put za lečenje traume i vraća nadu da je nakon traume moguće ne samo zalečenje već i rast i povratak u život vredan življenja.

„Biblija o traumi, knjiga koja mijenja živote i nerijetko čini razliku između života i smrti, između patnje i umirenja. Daje odgovore i nudi normalizacije za silu pitanja koja se roje u glavama preživjelih. Sa ovom knjigom lutanja i besciljna traganja prestaju“ (Anesa Vilić, Aktivistkinja za unapređenje mentalnog zdravlja).

 

„Ovo je remek-delo moćnog razumevanja i hrabrosti, jedan od najinteligentnijih i najkorisnijih radova o traumi koje sam do sada pročitao. Doktor van der Kolk nudi briljantne sinteze kliničkih slučajeva, neuronauke, moćnih alatki i brižne humanosti, pružajući potpuno novi nivo lečenja za traume, koje tako veliki broj ljudi nosi.“ (Džek Kornfild, autor knjige A Path with Heart).

Ocenite članak
[Total: 64 Average: 4]