Radionice iz shema terapije - Psihološko savetovalište „Mozaik“
428
page-template-default,page,page-id-428,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

Radionice iz shema terapije

Radionice iz shema terapije

Radionice su namenjene stručnjacima iz oblasti psihologije i psihoterapije i edukantima koji žele da saznaju više o Ranim maladaptivnim shemama i načinima na koje se u okviru Shema terapije može raditi sa ranim (traumatskim) iskustvom, poremećajima ličnosti i problemima koje imaju parovi.

 

Način rada

Tokom radionica, učesnici će imati priliku da upoznaju i praktično primene osnovne teorijske koncepte i tehnike koje se koriste u shema terapiji. Učesnici će imati priliku i da pogledaju snimke na kojima je prikazano kako dr Young i drugi shema terapeuti rade sa različitim klijentima i problemima.

 

Autor i voditelj radionice

Autor i voditeljka radionice je Tijana Mirović, doktor psiholoških nаukа, Shema terapeut (naprednog nivoa), trener i supervizor, kao i Racionalno-Emotivno Bihejvioralni psihoterapeut (Associate Fellow of Albert Ellis Institute) i Sistemski porodični psihoterapeut. Magistrirala je i doktorirala na oblasti Shema terapije, objavila prvu knjigu o Shema terapiji na srpkom jeziku, kao i veći broj radova koji se bave Ranim maladaptivnim shemama / Shema modalitetima i njihovom poveznošću sa porodičnim funkcionisanjem, afektivnom vezanošću i različitim simptomima. Radionice koje je držala, stvorile su interesovanje za Shema terapiju i dovelo do otvaranja Centra za Shema terapiju Beograd – prvog akreditovanog trening centra za Shema terapiju u regionu. U okviru Centra, dr Mirović od 2016. radi kao direktor, direktor programa, trener i supervizor, držeći edukacije i supervizije u Srbiji, Grčkoj, Bugarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. U okviru međunarodnog društva za shema terapiju (International Society of Schema Therapy) radi na poziciji Nacionalnog i regionalnog koordinatora za sertifikaciju (National and Regional Certification Coordinator) kao i člana Odbora za razvoj veština kod supervizora (Supervisor Skills Development Committee).

 

Ocenite članak
[Total: 3 Average: 5]