Sanja Todorović - Psihološko savetovalište „Mozaik“
1305
page-template-default,page,page-id-1305,bridge-core-2.9.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-27.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Sanja Todorović

Sanja Todorović

063 35 85 11

Psiholog, REBT psihoterapeut i kognitivno-bihejvioralni kouč

todorovic.sanja27@gmail.com

 

Sanja Todorović je diplomirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, nakon čega započinje edukaciju za psihoterapeuta, u okviru REBT centra, (akreditovanog pridruženog centra Albert Elis Instituta u Njujorku). Od 2012. godine ima status sertifikovanog REBT psihoterapeuta i pridruženog člana – Associate Fellowship of Albert Ellis Institute. U 2014-oj godini završava bazični trening iz ACT – Acceptance and Commitment Therapy. Tokom 2017. godine je pohađala i završila program Kognitivno-bihejvioralnog koučinga, u okviru Koučing centra „Sinergija“, koji je akreditovan od strane ISCP (International Society for Coaching Psychology) i ICF (International Coaching Federation).

Sanja ima 15 godina radnog iskustva u velikoj međunarodnoj korporaciji, kao član tima sektora za ljudske resurse, gde je imala prilika da se bavi širokim spektrom poslova – profesionalnom regrutacijom i selekcijom, psihološkom procenom i savetovanjem, kao i kreiranjem i implementacijom „assessment centara“ koji za cilj imaju razvoj pojedinca, na osnovu specifičnog seta kompetencija koje poseduje. Kao poseban i važan aspekt rada, ističe se individualni i grupni koučing. U koučing radu se susretala sa brojnim temama koje okupiraju savremenog poslovnog čoveka. Neke od njih su – prevencija profesionalnog sagorevanja, asertivna komunikacija, uspostavljanje poslovnog i ličnog balansa, lična organizacija i efikasnost, upravljanje vremenom i prioritetima, veštine delegiranja zadataka i odgovornosti, liderstvo, upravljanje stresom, rešavanje problema i konfliktnih situacija, donošenje odluka, karijerne promene, pronalaženje i redefinisanje shvatanja ličnih ciljeva, vrednosti i prioriteta, u odnosu na zahteve posla.

Oblast psihoterapijskog rada odnosi se na različite emocionalne probleme i probleme sa ponašanjem kod odraslih osoba, sa kojima se možemo suočavati u svim aspektima života (porodica, posao, obrazovanje, partnerski odnosi, interpersonalne relacije). Među njima su anksiozna stanja (strepnja, generalizovana anksioznost, fobije, panični napadi, opsesivno-kompulzivni poremećaji, socijalna anksioznost), depresivna raspoloženja i stanja, problemi sa reakcijama besa, impulsivnost, agresivnost, problemi u porodičnim i partnerskim odnosima, roditeljstvo, hipohondrija, problemi sa odlaganjem (donošenja odluka, završetaka važnih zadataka), reakcije u kriznim životnim situacijama.

Sanja iskreno veruje u moć mentalne higijene – psihoterapija je namenjena rastu i razvoju pojedinca, u svakom trenutku kada oseti da mu sopstvena koža nije „sasvim po meri“. Pogled „unutra“ nam uvek otvori brojne nove vidike u svim pravcima, a prava je privilegija biti podrška na tom putu.

 

 

 

Ocenite članak
[Total: 3 Average: 4.3]